Beste Peter…

foto Peter MaesBeste Peter,

Je kent mij nog niet, maar ik ben één van die vele trouwe -en nu verweesde- supporters van KRC Genk (al sinds 1980, toen nog Waterschei) die luidop dromen dat jij onze stuurloze ploeg onder je vleugels neemt. En liever vandaag dan morgen.

Als we de kranten mogen geloven heb je goede gesprekken gevoerd met de leiding van Racing Genk, maar zit de timing van een overstap voor jou nu niet goed. Lokeren speelt nog Europees, de transferperiode is bijna voorbij. Kortom, je eergevoel en professionele ernst zitten in de weg. En dat Genk nu in een weinig aantrekkelijke neerwaartse spiraal zit zal ook wel niet helpen. Daarvoor alle begrip.

Maar, Beste Peter, je bent ook een man met visie én ambitie. En hoe sympathiek Lokeren en zijn unieke Voorzitter ook zijn, op een bepaald moment zal je daar echt aan je plafond zitten. Of zit je daar eigenlijk al niet langer aan?

Genk heeft jou nú nodig.
Over hoe we hier verzeild zijn geraakt verschillen de meningen, en ons Bestuur doet er inderdaad goed aan de nodige nederigheid te tonen.
Feit is dat iemand het kaf van het koren moet scheiden in deze kern waar het beetje kwaliteit niet meer bovendrijft. Sommige spelers zijn niet goed genoeg, anderen verdienen nog een derde kans. Jongeren moeten gekneed worden. En de middelen reiken ook niet tot in de hemel, dus er moet verstandig en gericht getransfereerd worden.
Die kwaliteiten heb jij. Niet van horen zeggen: we kunnen dat seizoen na seizoen bewonderen bij Lokeren.

Als je Voorzitter zegt dat een late overstap je nu in een vergelijkbare commotie zou storten als Leekens twee jaar geleden, en een smet werpen op je onberispelijke reputatie, dan vind ik dat intellectueel unfair. Leekens heeft dat kunstje al vaker gedaan, vaker dan een contract ook te hebben uitgediend. Dat kan men van jou nooit zeggen. Het siert je dat je dat niet wil van jezelf, maar die vrees is volledig onterecht.

En deze situatie is ook totaal onvergelijkbaar met wat Leekens met de Rode Duivels deed: Genk zit nú in een acute penibele situatie, en heeft een geloofwaardige, doortastende redder nodig. Niet in juni, maar vandaag. Gisteren eigenlijk.

Dat je niet wil komen zonder duidelijke afspraken over je mandaat in het volledige sportieve beleid, inclusief het transferbeleid, de samenstelling van de sportieve staf… dat is niet enkel billijk: Genk heeft dringend nood aan een ‘second opinion’. (Niemand kan nog claimen dat het huidige recept best goed werkt.)

En dat je boter bij de vis wil, dat lijkt me nogal normaal voor een trainer die zo’n gewicht zal moeten dragen bij een ‘topclub’.
Maar als er nu één transfer is waar de supporters een pak geld voor over hebben, dan ben jij het wel.

Je moet niet bang zijn van wat men van jou zal zeggen als je nu nog verhuist naar het Stadionplein in 3600 Genk.
Lokeren zal correct vergoed worden (zoals in je contract bepaald) en je laat iets achter in het Waasland dat je opvolger grote kansen biedt op een nieuwe deelname aan play-off 1. En je kan Roger altijd privé nog eens een bezoekje brengen.

De meeste voetballiefhebbers in België zullen wél begrijpen waarom je naar Genk trekt.
En geen enkele andere coach zal zóveel krediet krijgen van de fans die al bijna 10 maanden tussen wanhoop en nachtmerrie hangen. En van de pers. Want men vindt jou een Grand Monsieur. Straks bij een Grand Club.

Je kan in Genk zonder meer een held worden, een clubicoon.
En dat bij een club die ook op langere termijn de middelen zal hebben om je brokken te laten maken, in positieve zin.

Durf, Peter, durf! En laat je positief verrassen door de begripvolle reactie van het voetbalwereldje.
En door de massale steun die je zal genieten van een moegetergd supporterslegioen van tienduizenden Limburgers.
Oh ja, want ook jouw hart moet bloeden als je naar de huidige situatie van de Limburgse traditieclubs kijkt.

We zullen nooit vergeten wat je allemaal opgeeft voor ons geliefde Racing. Maar we kunnen je ook heel veel teruggeven.

Het is tijd, Peter. Pierke wacht op jou. En wij allemaal.

Hartelijke groeten,
Filip

Advertenties

Sociaal digitaal van het eerste uur. Marketing/communicatie- en mensenleider met een hart. Altijd zoekend naar waarde(n).

Geplaatst in hersengespinsel
5 comments on “Beste Peter…
 1. Beste Filip,

  Als Lokeren supporter en met mij vele Lokeren supporters gunnen Peter die transfer naar een “topclub”, zoals je zelf schrijft met aanhalingstekens.

  Dat wil echter niet zeggen dat het een club gepermitteerd is om een concullega halverwege het seizoen te destabiliseren.
  Dat KRC Genk zijn huiswerk niet gemaakt heeft maakt onze zaak niet en interesseert ons ook helemaal niet.
  Dus respecteer het antwoord van Peter Maes en zoek verder. Alsof het feit dat Lokeren “correct vergoed” zou worden de pil wat makkelijker te slikken maakt.

  Jullie hebben de kans gehad om Peter aan te trekken op een moment dat het voor beide partijen opportuun was: in het tussenseizoen zodat ook Lokeren aan een waardige opvolger kon denken en werken.

  Je zegt zelf dat je zoekt naar waarde(n), een contract (laten) uitdoen getuigt ook van waardebesef, ik stel voor dat je je niet verliest in je wanhoop en anderen niet betrekt in jullie zelf gezochte miserie.

  Met vriendelijke groet,

  Stefan

  Liked by 1 persoon

  • filipaertsdigi schreef:

   Beste Stefan,

   Ik kan jouw standpunt als Lokeren supporter begrijpen.
   Ons perspectief is natuurlijk helemaal anders.

   Met vriendelijke groet,
   Filip

   Like

  • Dirk bossers schreef:

   Beste filip,

   Ik begrijp je ontgoocheling, maar misschien kan genk eerst een intern wat orde op zaken stellen. Trouwens jullie hebben niet enkel met Peter al eens gemist. Onze grootste troef en geloof me is,…. Willy Reynders. Zat hij niet ooit bij een topclub in Limburg waarom is die daar ooit kunnen vertrekken naar het kleine Lokeren? Wat hij bij Lokeren met het kleine budget kan realiseren is ongezien. Gelukkig besteedt de media daar niet teveel aandacht aan. Anders was Lokeren hem al lang kwijt aan een topclub. Iets in mij zegt dat Willy niet meer naar genk zou gaan. Trouwens Als je een gemiddelde maakt van alle klassementen de afgelopen jaren, staat Lokeren mooi vierde, maar dat zijn slechts details natuurlijk.

   Mvg,
   Dirk

   Liked by 1 persoon

 2. De Backer Jan schreef:

  Beste Filip,

  Ik sluit mij als Lokeren supporter aan bij Stefan zijn mening.

  Ik heb altijd enorm veel sympathie gehad voor jouw club.
  Maar de laatste tijd maken jullie zich niet echt populair hier in het Waasland.

  Ik wil u even graag verwijzen naar de overgang van Benji. Genk heeft een hele dag onderhandelt met een speler die die dag een levensbelangrijke terugwedstrijd in de Europa league te spelen had. Dat net deze speler aan de basis lag van een tegengoal door slap verdedigen zal menig Lokerensupporter zich ook herinneren van deze match in Pilzen.

  Twee jaar later speelt Lokeren wederom Europees tegen Hull City en Genk maakt Peter Maes in deze cruciale week het hof. Dat vind ik nu eenmaal niet netjes van Genk.

  Dus beste Filip als Peter Maes zegt niet in te gaan op jullie voorstel zou ik het maar fair vinden om jullie daar bij neer te leggen.

  Versta mij niet verkeerd ik gun Peter Maes zeker en vast een stap hogerop. Hij heeft ons ook al zoveel gegeven. Maar in onze belangrijkste week van het jaar zou het van enig respect getuigen om niet te flirten met onze trainer. om onze kansen Europees zo maximaal mogelijk te houden. dit kan alleen maar goed zijn voor heel het Belgische voetbal.

  Jan

  Liked by 1 persoon

 3. helmut schelfaut schreef:

  Beste,
  Deze toestanden en gebeurtenissen zyn heel laag by de grond.
  Eens de competitie begonnen is zou het moeten gedaan zyn spelers en trainers te benaderen.
  Nu heeft plots iederéén Lokeren en Peter maes en zyn spelers nodig.
  Het is door keihard te werken door de voorziter ,staf en de spelers dat Lokeren nu kan genieten van een beetje succes en waardering voor zichzelf.
  Van de pers en analisten krygt Lokeren nul ,nul waardering smalend word er soms over gesproken .
  In de media steeds over de grote 5??
  Waar waren de kenners van de grote 5?? toen Peter Lokeren nog niet trainde,waar waren ze toen Van aken nog in 2de voetbalde.?
  Het is door vakmanschap ,kennis en stevig beleid dat Lokeren nu staat waar het hoort,en dan nog te zwygen van alle linke manieren en beslissingen om Lokeren gewoon uit play-off1 te houden.
  Beste ,blyf met jullie handen van Lokeren ,Maes en de spelers los jullie problemen zelf op ik moet dit ook doen.

  Helmut

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: