Klaterend Club

dyn004_original_385_224_pjpeg_2646222_74517e41f2ba2704a291bb16e6bb7bd4Beste Michel,

Elf jaar is lang. Heel lang. Zeker als naast eeuwige rivaal Anderlecht zelfs veredelde middenmoters als Standard, Genk, Gent en (heel bijna) zelfs die ‘boeren’ van Zulte-Waregem telkens weer met de hoofdprijs gaan lopen.

Aan de toog van menig café werden al moppen verteld van het kaliber ‘oldtimer auto’s met een sticker Club Brugge Kampioen’.

Hoe verbetener en onaangenamer de Uplace-baron werd naarmate de titels door zijn dure handen glipten, hoe groter het leedvermaak in de 15 andere stadions van de eerste klasse. Je mag het ons niet kwalijk nemen, aan Verhaeghe is werkelijk niets sympathiek. Er hangt iets van malafide klatergoud rond die man. Dat is ooit wel anders geweest met jullie presidenten.

Wij, rivalen, hebben vaak en hartelijk kunnen lachen. Schadenfreude is nu eenmaal een dankbare bron voor smakelijke humor. Waarvoor onze oprechte dank.

Genoeg gelachen.

Club verdient deze nakende titel. Niemand was constanter over het hele seizoen.

Gisteren werd met sprankelend voetbal gewonnen van een gerodeerde machine (waar duidelijk dringend nieuwe olie in moet). Na het pak slaag op Genk (4-0 in het verlies gestaan) werd de uitstaande rekening thuis gewoon vereffend. Ook een zege waar niks op af te dingen viel. Het kost mij geen moeite om dat toe te geven als Genkie.

Bravo. Voetbal een kampioen waardig. Vooral nu het er op aankomt. Klasse.

Klasse en waardigheid. Sympathie.

In vroegere tijden had je als supporter van een andere ploeg (RSCA-fans wellicht uitgezonderd) geen enkele moeite om sympathie te hebben voor het volkse Club. Blauw-Zwart voetbalde een heel mooie erelijst bij elkaar, zonder de arrogantie en gecrispeerde toestanden die Anderlecht doorgaans wel etaleerde.

Als je eigen team niet meer in de running was, dan koos je makkelijk partij voor Brugge tegen Standard of Anderlecht.

Breng dat Club terug.

Laat, wanneer je straks die blinkende schaal in de lucht steekt, de nijd en overdreven agressie tussen en naast de lijnen varen. Weg met dat klagen, schreeuwen en natrappen.
Gedaan met het gemekker tegen scheidsrechters. Geen Calimero’s voor de microfoon.

Er is nu geen enkele reden, geen enkel excuus meer om te doen alsof iedereen tegen jou is. Echt niet.

Kies opnieuw voor de sympathieke stijl van een succesvolle volkse gentleman-club.
Vastberaden vechten voor elke nieuwe triomf, met geloof in eigen kunnen.

Misschien kan de Genkse harde kern volgend seizoen “Alle boeren zijn kampioenen” zingen bij het eerste treffen. Gevolgd door een oprechte staande ovatie. Ik zal graag rechtstaan.
Want die andere succesvolle familieclub kan zelf ook het goede voorbeeld geven.

Geniet met volle teugen van dat kampioenenjaar, op een positieve manier.

P.S. Nog eens bedankt voor die vele fijne euro’s voor Koen Daerden, en het oplossen van ons recente spitsenprobleem via de buitenlandse adoptie van Jelle Vossen. Het is altijd weer prettig zaken doen met Club Brugge KV. 😉

Advertenties

Sociaal digitaal van het eerste uur. Marketing/communicatie- en mensenleider met een hart. Altijd zoekend naar waarde(n).

Geplaatst in hersengespinsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: