Beroepsvereniging verlichte despoten neemt afstand van aanpak Donald Trump

collage van dictators

De ‘Hall of Fame’ van DICTAGORIA

DICTAGORIA, de internationale beroepsvereniging van verlichte despoten en visionaire leiders, kwam vanochtend met een verrassend persbericht naar buiten waarin het nadrukkelijk afstand neemt van Donald Trump.

Nadat in de afgelopen dagen tal van verhitte discussies opflakkerden in de gesloten facebook-groep van de vereniging, voelde Kim Jong Un, Ere-voorzitter voor de Eeuwigheid en Lang Daarna, zich genoodzaakt om de rangen opnieuw te sluiten met een krachtig signaal in naam van de meerderheid* van de leden.

Verwijten als “stielbederf”, “amateurisme” en “leerling-tovenaar” aan het adres van Trump verhitten de gemoederen danig.
De Amerikaanse President van zijn kant bekloeg zich over het conservatisme en een schrijnend gebrek aan ambitie van sommige andere leden.

De belangrijkste klacht van de boze leden is de voortvarendheid waarmee Donald Trump de verschillende fases van de installatie van een dictatuur probeert af te haspelen.

“Een degelijk en duurzaam verlicht regime installeer je niet op 1-2-3”, zegt E., een volksmenner uit Turkije die anoniem wenste te blijven. “Je komt democratisch aan de macht en je maakt uiterst geduldig de oppositie monddood. Halfweg dit proces begin je de ambtenarij te vervangen door acolieten, eerst de rechters en het hoofd van de politie. Pas als je de helft hebt vervangen door handlangers pak je systematisch de andere overheidsinstellingen aan, en alle vormen van onderwijs.
Enkel het leger moet je meteen volledig onderwerpen, dat spreekt voor zich. Maar voor de rest van het land neem je je tijd.”

VP, een vooraanstaand bestuurslid uit Moskou, treed hem daarin bij. “Je kan onmogelijk voldoende ‘fake nieuws’ verspreiden in enkele weken tijd om de pers definitief te verwarren en uiteindelijk uit te schakelen. Doe je dit overhaast, dan bestaat de kans dat de bevolking het in de gaten krijgt en dan zit je onnodig opgescheept met mediagenieke protesten van vrouwen en andere migranten.” Volgens GW uit Den Haag hypothekeer je daarmee onnodig je staatsgreep, en mogelijk ook die van collega’s in andere landen. “Dit is gewoon dom!” roept GW tijdens de bestuursvergadering. “Tegen de overhaasting van collega Trump zeg ik ‘Minder! Minder! Minder!'”.

“Kijk, we zijn allemáál ongeduldig om aan die derde wereldoorlog te kunnen beginnen” zegt BA uit Damascus, “maar het is gewoon erg moeilijk samenwerken met eigenwijze beginnelingen die niet open staan voor de inzichten en ervaring van leden met een veel langere staat van dienst.”

“Denk aan wijlen AH uit Duitsland, zonder twijfel ons meest illustere lid.” zegt aspirante MLP uit Frankrijk. “Hij had alles keurig in de hand, was fantastisch uitgerust en goed omringd voor een rijk van minstens duizend jaar. Maar hij heeft zich toch nog ernstig vergaloppeerd, kreeg uiteindelijk zelfs ruzie met zijn collega in de Sovjetunie en zag zijn droom in rook en hoopjes puin opgaan.”

Met zware gevolgen voor de hele vereniging. “Door zijn inschattingsfoutje wachten wij nu al 72 jaar op een nieuw globaal conflict! Dat is erg erg lang, en steeds moeilijker om dragen, om eerlijk te zijn.”, besluit Kim Jong Un. “Mijn volk komt al decennia om van de honger en je begint je toch af te vragen: waarvoor doe ik het nog?”

 

* Er is op dit moment nog geen nieuws over de gezondheidstoestand en de verblijfplaats van de minderheid van leden die tegen de motie stemde.

 

Sociaal digitaal van het eerste uur. Marketing/communicatie- en mensenleider met een hart. Altijd zoekend naar waarde(n).

Geplaatst in hersengespinsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: